srijeda, 9. ožujka 2011.

6 pravila mršavljenja

Mršavljenje uz jaku volju nije komplicirano, ali ponekad svi volimo malo varati i pojesti nešto fino. To je u redu, ali ovih šest pravila bi se uvijek trebali pridržavati. Barem kad je riječ o mršavljenju.

1. Smanjite unos kalorija
Bez obzira na kakvoj dijeti, s malo masti, ili s malo ugljikohidrata, uvijek trebate jesti manje kalorija (oko 200-300kcal) nego što vam je potrebno za održavanje.

2. Vježbajte
Bez muke nema nauke! Samo izgladnjivanje neće vam pomoći. Vježbanje je obavezno, nije nužno vježbat u teretani s utezima (ali pomaže!), ali izgovora za trčanje ili biciklizam nema. Čak je i šetnja bolja nego ništa!

3. Koristite dodatke prehrani
Protein u prahu će vam olakšat unos potrebnih proteina kroz dan, a naročito nakon vježbanja. Riblje ulje u tableti, kalcij i ostali vitamini će vam osigurati dovoljno vitamina u vrijeme kada manje jedete.

4. Jedite meso
Možda zvuči čudno, ali proteini iz životinjskog mesa najbolje ubrzavaju metabolizam, i bilo bi dobro da vam svaki obrok u danu sadrži proteine. Ako niste ljubitelja mesa poput mene, probajte za ručak tunjevinu, a za večeru laganu piletinu.

5. Ne jedite prženo
Pržena hrana poput paniranih odrezaka je vjerojatno nešto najgore što možete pojesti dok želite izgubiti na težini. Takva jela su puna nezdravih ugljikohidrata i kalorija, koja prženjem postaju još nezdravija i kaloričnija. Izbjegavajte pod svaku cijenu!

6. Jedite namirnice bogate vlaknima
Već i vrapci na grani znaju da su vlakna dobra za zdravlje, a isto tako su dobra i za mršavljenje. Hrana bogata vlaknima se dugo probavlja, te su zbog toga šećeri u krvi na pravilnoj razini pa ćete duže vrijeme izdržat bez napadaja gladi.

1 komentar:

  1. Do yourself a favor and keep your alcohol consumption to the occasional drink every few months. The key to losing weight will always be: How much you eat. If you body has a hard time digesting completely, waste builds up and causes excess weight. The Basics You should never stop eating altogether or just start drinking liquids to get by if you are looking to lose weight.

    OdgovoriIzbriši